11 simpele dingen die je nu kunt doen voor de natuur

11 simpele dingen die je nu kunt doen voor de natuur

Mensen begrijpen de natuur op verschillende manieren. De ene persoon ziet de natuur als bomen, een ander ziet het vooral als wilde dieren en anderen zien het weer in een heel ander licht. Maar er is altijd een constante – het maakt niet uit hoeveel grenzen of muren we als mens kunnen creëren, de natuur zal altijd bij ons zijn.

 

De natuur is van ons allemaal. En het is dus onze wederzijdse verantwoordelijkheid om het te bewaren – voor onszelf en ook voor onze toekomstige generaties. De meeste mensen erkennen waarschijnlijk dat zelfs de kleinste veranderingen een groot verschil kunnen maken, maar ze weten gewoon niet waar te beginnen.

 

Bij Foxwood zijn we dol op de natuur en alles erop en eraan, daarom hebben we besloten enkele eenvoudige tips te delen over hoe je op een makkelijke manier meer natuurvriendelijk kunt zijn en dat je je daar ook eens écht goed over kunt voelen.

 1. Gebruik minder plastic. Of het nu gaat om een plastic waterfles of een koffiebeker, bijna alles heeft een alternatief dat is gemaakt van milieuvriendelijkere materialen. Overweeg om glazen flessen te gebruiken: ze zijn herbruikbaar, kostenbesparend en eenvoudig schoon te maken!
 2. Gebruik katoenen draagtassen in plaats van plastic zakken om te winkelen. In plaats van weer een andere weggooi plastic zak te gebruiken die de omgeving gedurende ten minste 500 jaar vervuilt, overweeg eens om een katoenen tas te gebruiken. Superhip! Vertrouw ons – tegenwoordig zijn katoenen tassen IN en plastic is UIT!
 3. Fiets of loop in plaats van in een auto te rijden. Wij Nederlanders zijn natuurlijk al wereldkampioen fietsen, maar vaak wordt voor kleine afstanden toch nog de auto gepakt. Fietsen helpt niet alleen het milieu, maar het zorgt ervoor dat je gezondheid echt een boost krijgt. Wist je dat je je biologische leeftijd met maar liefst negen jaar kunt verlagen als je drie keer per week 45 minuten gaat fietsen (bron)? Over het algemeen is te stellen dat mensen die regelmatig fietsen, minder last hebben van hoge bloeddruk, obesitas, diabetes en verschillende typen kanker.
 4. Gebruik het openbaar vervoer of carpool met vrienden. Mensen hebben vrienden op verschillende plekken en de wereld is groter dan je achtertuin – we snappen het. Maar het leven is saai als je overal alleen in je eigen auto rijdt. Overweeg eens om de bus of de trein te pakken! In de randstad is het vaak ook nog veel sneller! Als je écht alleen wilt zijn, kunnen we je een van de prachtige natuurgebieden in Nederland aanraden ?
 5. Recylce. Van kleding tot serviesgoed en bouwmaterialen tot boodschappentassen, alles wat je kunt recyclen, is een stuk minder afval – en iets moois om trots op te zijn. Wanneer je iets nodig hebt, kijk dan vooral ook eens op marktplaats of je lokale kringloop. Je kunt daar spullen van goede kwaliteit tegen een hele goede prijs krijgen.
 6. Sorteer je afval. Elk stuk afval dat je in de juiste container plaatst is een stap dichter bij het worden tot een ander bruikbaar voorwerp. Probeer het zelf, je zult merken dat het echt niet zo moeilijk is. In verschillende steden wordt plastic en GFT-afval ook nog eens gratis opgehaald in tegenstelling tot restafval. Scheelt het milieu en het scheelt je portemonnee ?
 7. Gebruik natuurlijke reinigingsmiddelen en cosmetica. De volgende keer dat je een chemische stof in de winkel zoekt, stop voor een moment en bedenk waar deze zal eindigen – de gootsteen, de afvoer, een rivier, een meer en uiteindelijk het grondwater waar we allen van drinken. En natuurlijk is er nog steeds de gevreesde plastic fles. Gelukkig zit Google vol met eco-vriendelijke life-hacks!
 8. Plant bomen. Bomen zijn de longen van de aarde. Houd je adem in en kijk hoe lang je dat volhoudt. Zonder zuurstof zijn we nergens. Hout is een van de grote natuurlijke hulpbronnen die we kunnen gebruiken, maar alleen als we meer geven dan we nemen.
 9. Kweek je eigen eten. We begrijpen dat het niet voor iedereen mogelijk is om een eigen moestuin aan te leggen, maar je kunt bijvoorbeeld gemakkelijk pepers in je keuken laten groeien (Google het maar eens). Misschien kun je zelfs wat van je wat zelfgekweekte groente van je (groot)ouders, vrienden of familieleden krijgen om de overstap te maken. Overweeg ook om te winkelen met lokale boeren die minder pesticiden gebruiken.
 10. Lach elke dag. Hoewel het misschien raar klinkt, kan je lach iemands dag veel beter maken. En wie weet – misschien voorkomt het dat ze uit frustratie een sigarettenpeuk of koffiebeker weggooien ?
 11. Stel een voorbeeld. Het eenvoudigste dat je kunt doen, is een voorbeeld zijn voor anderen. Verandering kan alleen plaatsvinden als we bij onszelf beginnen. Probeer om iets uit deze lijst mee te nemen.  Goedheid ontlokt de goedheid. Je zult snel ontdekken dat er veel meer mensen om je heen zijn die om de natuur geven, dan je je ooit had kunnen voorstellen!

Bij Foxwood geven we terug aan de natuur. Wij planten een boom voor elk verkocht product. Met een Foxwood zonnebril weet je zeker dat je er niet alleen erg goed uitziet, je mag je ook nog eens goed voelen doordat je de natuur een handje hebt geholpen.

PS: Vergeet niet om deze tips ook met je vrienden te delen! ?

Sluit Menu

Gratis verzending. Razendsnelle levertijd. 30 Dagen lang uitproberen. Welkom bij Foxwood! Sluiten

×
×

Winkelmand