How it's made

Wij van Foxwood werken in een gesloten kringloop. Zo zorgen we voor een zo klein mogelijke impact op het milieu. Dit bewerkstelligen wij door verantwoordelijk gebruik te maken van hernieuwbare natuurlijke materialen zoals hout, bamboe en kurk. Uit een boom kunnen wij meer dan honderd zonnebrillen maken. Doordat we een boom planten voor elke verkochte zonnebril leveren wij een positieve bijdrage aan de vermindering van het broeikasgas koolstofdioxide en gaan wij de wereldwijde ontbossing tegen.

Het begint allemaal bij de natuur. Deze is altijd in verandering en toch een plek van rust. De natuur wordt niet gemaakt, maar ontstaat. Al onze producten worden vervaardigd met deze woorden als leidend ethos. Hout wordt in blokjes gezaagd waarna de frames en pootjes per design worden uitgesneden.

Hierna worden de frames en pootjes geschuurd, gepolijst en verfijnd. 

Het handmatig schuren van het frame van de houten zonnebril
Het handmatig schuren van de pootjes van de houten zonnebril.
Het handmatig schuren met schuurpapier van de pootjes van de houten zonnebril
Foto van houten foxwood zonnebril op een houten plank tegen een achtergrond van zwarte bakstenen

De zonnebril wordt afgewerkt, de lenzen worden in de bril geplaatst en het logo wordt in de zonnebril gegraveerd. Het bijzondere aan natuurlijke materialen zoals hout is dat bij elke zonnebril de nerven anders liggen. Elke zonnebril vertelt zo zijn eigen unieke verhaal. 

Bij Foxwood proberen wij onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken. Om de productiekringloop te sluiten planten wij na elke verkochte bril een nieuwe boom.

Je hoeft bij ons niet bang te zijn dat je bijdraagt aan ontbossing. Sterker nog, van een boom kunnen wij meer dan 100 zonnebrillen maken! Zo weet je zeker dat je er niet alleen erg goed uitziet, maar ook nog eens erg goed bezig bent.

Sluit Menu

Gratis verzending. 30 Dagen lang uitproberen. Welkom bij Foxwood! Sluiten

×
×

Winkelmand