Hoe kies je de beste zonnebril voor het autorijden?

Hoe kies je de beste zonnebril voor het autorijden?

Hoe kies je de beste zonnebril voor tijdens het autorijden en vissen?

Hoe kies je een veilige en duurzame zonnebril voor tijdens het autorijden of vissen?

Wil je graag weten hoe je de juiste zonnebril kiest voor tijdens het autorijden of wanneer je gaat vissen? Je hebt het juiste artikel te pakken.

Veel bestuurders beseffen het niet, maar sommige zonnebrillen zijn niet geschikt voor achter het stuur. Dit geldt zowel voor autorijden, motorrijden als fietsen. Sommige zonnebrillen laten mogelijk niet genoeg licht door waardoor je zicht wordt belemmerd, terwijl andere zonnebrillen een bepaalde lenskleur hebben die het spectrum negatief beïnvloed wat zorgt dat het lastiger wordt om kleuren juist te onderscheiden tijdens het autorijden. Om vervelende, afleidende en verblindende schitteringen te voorkomen raden wij ten alle tijden een gepolariseerde zonnebril aan voor tijdens het besturen van een auto of wanneer je gaat vissen aan de waterkant.

Gepolariseerde lenzen helpen goed tegen schitteringen tijdens het rijden.

Gepolariseerde lenzen helpen goed tegen schitteringen tijdens het rijden.

Frame Style

Tijdens het rijden is het belangrijk om je perifere zicht (buiten het centrale blikveld) helder en beschermd tegen de zon te houden. Extra grote frames, beroemd gemaakt door beroemdheden zoals Victoria Beckham en Paris Hilton, kunnen je perifere zicht belemmeren, waardoor het moeilijker wordt om gevaren op de weg te zien, waardoor het risico op ongevallen toeneemt.

Frames met grote lenzen en dunne armen, zoals bijvoorbeeld pilotenbrillen, zijn goed voor het behoud van je perifere zicht terwijl ze bescherming bieden tegen de zon. Zonnebrillen die strak tegen het gezicht aan zitten zijn ook goed om vanuit elke hoek bescherming tegen de zon te bieden zonder je zicht te belemmeren.

Het is belangrijk om een gepast montuur te kiezen voor je rij-zonnebril. Niet alleen voor je veiligheid, maar ook omdat je bij een ongeval bestraft zou kunnen worden als je zonnebril in een grote mate je zicht heeft belemmerd. Hoewel er geen specifieke richtlijnen zijn voor zonnebrilmonturen, raden we je ten zeerste aan om een stijl te kiezen waarmee je vanuit alle hoeken goed kunt zien.

Het is belangrijk dat je zonnebril niet te groot of te klein is. Klik hier om te kijken hoe je de juiste pasvorm voor jou kunt bepalen.

Lenskleur

Lenzen met verschillende kleuren hebben invloed op hoeveel zichtbaar licht de ogen kan bereiken, hoe goed een persoon bepaalde kleuren kan zien en de mate van visueel contrast die je ervaart. Verkeerd gekleurde lenzen kunnen een negatieve invloed hebben op hoe goed een bestuurder verkeersborden en verkeerslichten kan zien en potentiële gevaren kan herkennen.

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat roze, blauwe en groene lenzen over het algemeen NIET gedragen mogen worden tijdens het rijden doordat het dan moeilijker is om rode lichten van elkaar te kunnen onderscheiden.

De beste lenzen voor het besturen van zonnebrillen zijn grijs en bruin (met polarisatie) omdat ze kleurneutraal zijn, wat betekent dat de manier waarop kleuren verschijnen tijdens het dragen niet verandert.

Gepolariseerde lenzen helpen goed tegen schitteringen van het wateroppervlak. Dit maakt gepolariseerde zonnebrillen erg geschikt voor vissen.

Gepolariseerde lenzen helpen goed tegen schitteringen van het wateroppervlak. Dit maakt gepolariseerde zonnebrillen erg geschikt voor vissen.

Gepolariseerde glazen

Gepolariseerde lenzen zijn een goede keuze voor bestuurders, omdat ze de verblinding door koplampen en lichtreflecties op natte wegen op de weg drastisch verminderen. Dit zorgt voor een veel comfortabelere rijervaring doordat de belasting op je ogen flink wordt verminderd en je ogen worden beschermd tegen schadelijke UV-bescherming. Gepolariseerde lenzen kunnen ook nuttig zijn in mistige of wazige omstandigheden, omdat ze het contrast kunnen helpen verbeteren en details kunnen verscherpen. Een gepolariseerde zonnebril is ook erg handig voor tijdens het vissen omdat je zo geen last hebt van vervelende reflecties van het wateroppervlak.

Alle Foxwood zonnebrillen zijn gepolariseerd en worden gratis verzonden in Nederland.

Wil je meer te weten komen over hoe een gepolariseerde zonnebril werkt of wil je erachter komen hoe je een gepolariseerde zonnebril kunt herkennen? Klik dan hier. 

Safety Firs

Veiligheid eerst

Als je een zonnebril koopt, moet je goed kijken voor de ‘CE’ -markering die meestal aan de binnenkant van een van de zonnebril pootjes zit. Dit betekent dat de lenzen voldoen aan de Europese norm en daardoor voldoende bescherming bieden tegen schadelijke UV-straling. Alle zonnebrillen van Foxwood dragen de CE-markering.

Wist je dat wij van Foxwood voor elk aangeschaft product een boom planten? Met een duurzame zonnebril van Foxwood zie je er niet alleen heel goed uit, je mag je ook nog eens goed voelen doordat je hebt geholpen de aarde een beetje groener te maken!

Klik hier om onze collectie duurzame zonnebrillen te bekijken. 

Sluit Menu

Gratis verzending. Razendsnelle levertijd. 30 Dagen lang uitproberen. Welkom bij Foxwood! Sluiten

×
×

Winkelmand