Vijf Redenen waarom houten zonnebrillen beter zijn dan plastic brillen

Vijf Redenen waarom houten zonnebrillen beter zijn dan plastic brillen

Misschien is de trend van houten en bamboe zonnebrillen in het straatbeeld je al lang opgevallen en zo niet dan zal dat waarschijnlijk binnenkort gebeuren. Dit komt omdat wij allemaal steeds milieubewuster worden. Alhoewel er andere bedrijven zijn die houten en bamboe zonnebrillen verkopen, verkopen deze bedrijven ook nog steeds een grote hoeveelheid brillen die gemaakt zijn van metaal en plastic. We weten allen dat er steeds meer aandacht naar milieuvervuiling gaat, maar misschien weet je nog niet dat plastic een van de grootste milieuvervuilers is. Voor meer informatie over de milieuvervuilende rol van plastic check dit artikel. Respect voor de natuur en een milieubewuste houding zijn niet de enige redenen waarom je een houten zonnebril moet halen! Hier is een lijst met 5 voordelen van het hebben van een houten zonnebril ten opzichte van een plastic zonnebril.

1 Houten zonnebrillen drijven

Wanneer je aan zonnebrillen denkt denk je waarschijnlijk meteen aan stranden, zwembaden en gewoon lekker buiten zijn. Tijdens de lente- en zomermaanden zijn er vele mensen die verkoeling zoeken in het water. Een groot probleem is dat mensen spullen verliezen tijdens het varen, zwemmen en relaxen in het water. Dit gebeurt vooral bij de wat grotere wateren zoals bij meren en de zee. In zulke wateren kun je dan vaak net zo goed je persoonlijke verloren spullen vaarwel wensen. Maar, wanneer je een houten zonnebril hebt zal deze gewoon mooi boven komen drijven wanneer je in een opwelling hebt beslist om een duik te maken. Dit in tegenstelling tot de brillen gemaakt van plastics en metaal. Waar kun je nu deze toffe drijvende brillen vinden? Check onze collectie.

Photo of people sitting next to a swimming pool.

2 Elke houten zonnebril is uniek

Plastic en metalen zonnebrillen worden over het algemeen exact hetzelfde gemaakt doordat elk frame wordt gegoten vanuit dezelfde mal. Hierdoor zien twee zonnebrillen van hetzelfde type er precies hetzelfde uit. Niet echt leuk om zoek-de-verschillen te spelen dus. Doordat houten zonnebrillen van hout zijn gemaakt is geen enkel frame hetzelfde. Wanneer je dus een houten bril koopt, heb je er een met een unieke individuele kwaliteit, ondanks dat de stijl misschien hetzelfde is als die van een vriend van je. Deze individuele karakteristieken kun je zien in de nerfstructuur van het hout, die verschilt van zonnebril tot zonnebril. Een zonnebril die niet kan worden nagemaakt geeft de bril individualiteit en een unieke kwaliteit die ervoor zorgt dat je zonnebril echt een deel van je is en niet iets dat ieder ander heeft.

3 Plastic en metalen frames kunnen allergische reacties veroorzaken

Ook al is komt het niet zo vaak voor dat mensen een allergische reactie krijgen van de chemicaliën die verwerkt zijn in plastic en metalen frames is het wel degelijk een groot probleem voor hen die hier wel last van hebben. Deze allergie wordt vaak allergisch contactexceem genoemd (ACD). Het kan worden veroorzaak door een van de vele chemicaliën die verwerkt zijn in plastic en metalen frames en het hangt ook af van de specifieke allergie van het individu. Sommige bedrijven proberen het probleem te verhelpen door een speciaal soort neuskussentjes te maken voor de mensen met deze allergie. Maar waarom zou je dit probleem niet gewoon verhelpen door een zonnebril gemaakt van een houten of bamboe frame?

4 Je komt dichterbij de natuur te staan

Met een houten zonnebril gebruiken we dat wat de natuur ons gegeven heeft om iets nuttigs mee te maken. Wanneer we plastic gebruiken veranderen we de chemische structuur van dat wat de natuur ons brengt. Dat niet alleen, het produceren van plastic is enorm milieuvervuilend. Houten zonnebrillen brengen je terug naar een tijd waar de dingen simpeler maken en waar we konden bouwen en vertrouwen op wat de natuur ons gaf. Het is gemakkelijk om de schade te zien die is ontstaan door de steeds grotere afstand tussen mens en natuur. Alhoewel een zonnebril geen verschil kan maken aan de schade die al gedaan is, is het wel een geheugensteun aan onze connectie met de natuur en helpt het ons herinneren waar we vandaan komen en waar we thuis horen. Respect voor de natuur en een milieubewuste houding worden al maar belangrijker voor de mensheid om te overleven in de 21e eeuw. Zorg goed voor onze natuur!

Vrouw die op een boomstam zit in een bos kijkend naar een zonsopgang.

5 Houten zonnebrillen zien er gewoon beter uit!

Je kunt niet ontkennen dat hout iets heeft. Je ziet het in het gebruik van hout in luxe vervoersmiddelen en bijvoorbeeld ook bij hardhouten vloeren in huizen. Wanneer je houten spullen ziet denk je meteen aan klasse, luxe en rijkdom. Het past perfect bij een natuurlijke stijl terwijl het ook nog eens erg elegant is. In een wereld vol met plastic is een houten zonnebril net dat accessoire dat je doet onderscheiden van de rest. Het feit dat al onze zonnebrillen handgemaakt zijn, maakt ze zelfs nog cooler!

Check onze collectie op getfoxwood.com

Sluit Menu

Gratis verzending. Razendsnelle levertijd. 30 Dagen lang uitproberen. Welkom bij Foxwood! Sluiten

×
×

Winkelmand