De ontbossing in Indonesië

De regenwouden van Indonesië behoren tot de meest biologisch en cultureel diverse landschappen van de wereld. Dat niet alleen, het is er ook nog eens adembenemend mooi. Helaas behoort het niveau waarmee de ontbossing in Indonesië plaatsvindt tot de absolute wereldtop. Minder dan de helft van het oorspronkelijke bos dat het land ooit zo mooi bedekte is nu nog maar over.

De impact van de ontbossing in Indonesië raakt niet alleen zij die in Indonesië leven. Maar liefst 85% van alle broeikasgassen die het land uitstoot worden direct veroorzaakt door de vernietiging en degradatie van de bossen. Indonesië is nu een van de grootste uitstoters van deze gassen en eindigt net achter China en de Verenigde Staten.

Foto van de ontbossing in Indonesië. Er is een kaal landschap te zien.
Foto van de ontbossing in Indonesië. Links zie je oorspronkelijk bos, dan een weg, waarna een kaal stuk te zien is waar alle bomen zijn gekapt.
Foto van de ontbossing in Indonesië. Een klein stuk met bomen is te zien en verder is alles gekapt.
Logo van Onetreeplanted. Een organisatie die bomen plant.

Teruggeven aan de natuur

In samenwerking met Onetreeplanted zorgt Foxwood ervoor dat er voor élke verkochte zonnebril één boom wordt geplant in indonesië. Dit doen we steeds aan het begin van het nieuwe jaar.

Onetreeplanted is een non-profit organisatie die werkt aan het herbossen van de wereld met verschillende NGO’s.

Een impact maken

Voor de lokale bevolking is elke geplante boom essentieel. Om de gigantische hoeveelheid koolstofdioxide te absorberen die wordt uitgestoten door de palmolie- en de papierindustrie zijn de bomen nu meer nodig dan ooit! Verder zijn de bomen een huis voor de verschillende dieren die leven in deze regenwouden. Deze regenwouden behoren nu nog tot de meest biologisch diverse ecosystemen van de wereld. Laten we hopen dat dat zo blijft!

Foto van Bamboe. Hiervan worden houten zonnebrillen gemaakt.
Foto van man die in samenwerking met onetreeplanted bomen plant.

Onze bijdrage

Bij Foxwood proberen we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken. Wij proberen altijd milieuvriendelijke materialen te gebruiken en ons bedrijf circulair in te richten. 

Je hoeft bij ons niet bang te zijn dat je bijdraagt aan ontbossing. Sterker nog, van een boom kunnen we honderden zonnebrillen maken! 

Sluit Menu

Gratis verzending. Razendsnelle levertijd. 30 Dagen lang uitproberen. Welkom bij Foxwood! Sluiten

×
×

Winkelmand