Wat moet je meenemen voor een dagje strand? Tips van Foxwood

Wat moet je meenemen voor een dagje strand? Tips van Foxwood

WAT MOET JE MEENEMEN VOOR EEN DUURZAAM DAGJE STRAND? Tips van Foxwood

Op een warme zomerdag is er niets beters dan met je familie en vrienden naar het strand te gaan. Je kunt ‘s werelds grootste zandkasteel bouwen, een gat graven naar China, zwemmen met vissen of gewoon ontspannen met een koud drankje en een goed boek.

Als je echter niet vooruit plant, kan een dag naar het strand misschien niets anders betekenen dan een fikse verbranding door de zon, lauw bier, gesmolten ijs en zand in je schoenen.

Omdat we sinds kort ons kantoor naar Den Haag hebben verplaatst is de kans groot dat je ons op het strand zult vinden wanneer we niet aan Foxwood werken. Wij vinden onszelf dan ook échte strand inpakexperts.

Om onze wijsheid te helpen delen, hebben we een lijst samengesteld met verschillende dingen die je naar het strand mee moet nemen voor een veilige, leuke en gedenkwaardige dag.

 

Zonnebrand

Het belangrijkste dat je naar het strand moet meenemen is een goede zonnebrandcrème. Je hebt misschien een geweldige dag op het strand, maar zonder zonnebrandcrème zal je er de komende dagen waarschijnlijk als een kreeft uitzien. Pijnlijke zwellingen, jeuk en misschien zelfs huidkanker kunnen allemaal worden voorkomen door een zonnebrandcrème met een hoge SPF-factor te kiezen. SPF 30 zou voldoende moeten zijn voor de meeste strandgangers, maar als je echt een gevoelige huid hebt, wil je misschien SPF 50 of hoger.

Als je ook wil gaan zwemmen is het een goed idee om een ​​waterbestendige zonnebrandcrème mee te nemen.

En vergeet niet om elke twee uur opnieuw te smeren!

 

Strandstoel

Midden in de zomer, wanneer het zand te heet wordt om op te zitten, raden we je aan om een ​​compacte stoel naar het strand mee te nemen. Je zou een goedkope klapstoel bij bijvoorbeeld de Action kunnen halen (kijk uit voor die brandende hete metalen onderdelen!), maar vaak staan er geweldig stijlvolle exemplaren bij de plaatselijke kringloop of op marktplaats.

 

Parasol

Soms moet je gewoon even uit de zon, maar op veel stranden is er geen natuurlijke schaduw beschikbaar (in Den Haag zijn ook geen palmbomen helaas…). En juist op die momenten komt een parasol goed van pas. Bij het kiezen van een parasol zijn er eigenlijk maar twee belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden. Ten eerste heb je een paraplu nodig die licht genoeg is om te dragen, maar sterk genoeg om rechtop te blijven in sterke wind. Ten tweede heb je een paraplu nodig die groot genoeg is om iedereen schaduw te bieden.

 

Strandlaken

Als je van plan bent om het water in te gaan, heb je een strandlaken nodig. Strandhanddoeken zijn er in alle soorten en maten en voor elk budget. Wanneer je een strandlaken uitkiest moet je er een kiezen die groot genoeg is om op het zand te liggen. Wat dikte betreft hangt het echt af van je persoonlijke voorkeur. Dikkere handdoeken kunnen wat comfortabeler zijn, maar ze zijn ook omvangrijker en nemen meer ruimte in beslag. Misschien is wel het belangrijkste om een ​​stijl en patroon te kiezen dat goed bij je past.

Veel handdoeken worden van polyester gemaakt, wat best slecht is voor het milieu. Tijdens het wassen komen er namelijk microplastics vrij, met alle gevolgen van dien. Wij zijn dan ook geen voorstander van polyester handdoeken. Op de onafhankelijke website van Milieu centraal kun je meer informatie vinden over de duurzaamheid van verschillende stoffen.

 

Slippers

Een waarschuwing – draag nooit schoenen naar het strand. Hoe voorzichtig je ook bent, weken later vind je er nog steeds zandkorrels in. Voor een reis naar het strand heb je écht een paar slippers nodig. Probeer de goedkope, volledig rubberen slippers te vermijden. Ze passen bijna nooit goed.

Geloof ons maar, het lopen op een grappige manier om te voorkomen dat je slippers van je voeten vallen ben je snel beu. Zoek naar een paar slippers met een comfortabele riem (bij voorkeur gemaakt van stof in plaats van rubber) en een zachte zool die je voeten vormt.

 

Koelbox

Na een paar uur spelen in het water is het eerste wat je wilt een beetje schaduw, een ijskoud drankje en iets te eten. Daarom is een goede koelbox van levensbelang. Met een goede koelbox hoef je geen genoegen te nemen met warme dranken, gesmolten chocoladerepen en te duur voedsel van strandverkopers. Je kunt je koelbox vullen met drankjes, broodjes, fruit, en zelfs ijs. Met een goede koelbox kun je er zeker van zijn dat alles de hele dag koud blijft.

Wanneer je een koelbox voor het strand koopt, hebt je eigenlijk maar twee hoofdkeuzes: een stoffen koeltas of een harde koelbox. Stoffenkoelers zijn licht van gewicht en zijn ideaal voor een kleine groep. Harde koelboxen zijn zwaarder, maar hebben vaak een grotere inhoud en kunnen ook als zitplaats worden gebruikt.

 

Snorkelset

Als we aan het perfecte strand denken, denken we aan drie dingen: zacht wit zand, kristalhelder water en tropische vissen. Als je het geluk hebt om naar een tropisch strand te gaan waar je de oceaanbodem mag verkennen, moet je echt een masker en snorkelset meenemen. Een afzonderlijk masker en snorkels zijn wat ons betreft prima. Maar sommigen zweren bij een volledig snorkelmasker.

 

Zonnebril

Een krachtig zonnebrandmiddel kan je huid helpen beschermen, maar hoe zit het met je ogen? UV-straling kan je ogen beschadigen en kan leiden tot staar of zelfs blindheid. Met direct zonlicht in je ogen en indirect zonlicht dat weerkaatst op zand en water, is het strand waarschijnlijk de gevaarlijkste plek ter wereld voor je ogen. Wij raden het aan om altijd een zonnebril op het strand te dragen.

Bij het kiezen van een zonnebril is het belangrijk om lenzen te kiezen die een hoge UV-A- en UV-B-bescherming hebben. Bij Foxwood garanderen we gepolariseerde lenzen die 100% UV-A en UV-B bescherming bieden, zelfs in de meest intense lichtomstandigheden.

Wist je dat wij voor elk verkochte zonnebril een boom planten? Zo weet je zeker dat je er niet alleen héél goed uitziet, je mag je ook nog eens goed voelen doordat je hebt geholpen de aarde wat groener te maken!

Wij verkopen alleen maar duurzame zonnebrillen van hout. Waar wacht je nog op? Bekijk onze collectie!

 

 

Sluit Menu

Gratis verzending. 30 Dagen lang uitproberen. Welkom bij Foxwood! Sluiten

×
×

Winkelmand